1885 – 1948: Nyskapende begynnelser
I 1885 kjøpte Albert Boehringer en liten vinsteinfabrikk i landsbyen Nieder-Ingelheim i Rheinhessen. Selskapet hans ble registrert i handelsregisteret 31. juli samme år, som Albert Böhringer, chem. Fabrik vom 1. Aug. 1885 ab. Grunnsteinen var lagt for selskapet Boehringer Ingelheim slik vi kjenner det i dag. Han hadde til å begynne med 28 ansatte til produksjonen av vinstein, hvilket ble brukt av apotekene og i fargeindustrien. Etterspørselen for produktet steg voldsomt de første årene, ettersom det var populært med boblende limonade og bakepulver.
I 1893 gjorde Boehringer en epokegjørende oppdagelse. Han oppdaget at han kunne produsere store mengder melkesyre ved hjelp av bakterier. Dette ble begynnelsen på den banebrytende storskalaproduksjonen selskapet har innen bioteknologi. Den nye prosessen, kombinert med høy etterspørsel etter melkesyre innen farge-, lær-, tekstil- og matindustrien, bidro til å gjøre selskapet til den ledende produsenten av melkesyre.
Da Albert Boehringer døde i 1939, hadde selskapet 1500 ansatte. Etter å ha sittet i styret for selskapet siden 1920-årene, tok de to sønnene Albert jr. og Ernst Boehringer samt svigersønnen Julius Liebrecht over familiebedriften.
Forskningen og utviklingen fortsatte under andre verdenskrig, men produksjonen av organiske syrer (vinsyre, melkesyre, sitronsyre) ble midlertidig suspendert. Under krigen og i årene som fulgte, dukket det opp flere nye midler.
-
-
-
Historie